wat we doen?

Wij zorgen ervoor dat mensen met een progressief chronische aandoening betrokken blijven bij de maatschappij. Door onze positive programma’s kunnen zij blijven sporten, bewegen en ontspannen en blijven ze zich ontwikkelen. Zo dragen wij bij aan het realiseren van een vitale samenleving waarin niemand zomaar uitgesloten wordt. Wij gaan ervoor!

ONZE POSITIVE PROGRAMMA’S

 

wat we doen?

Wij zorgen ervoor dat mensen met een progressief chronische aandoening betrokken blijven bij de maatschappij. Door onze positive programma’s kunnen zij blijven sporten, bewegen en ontspannen en blijven ze zich ontwikkelen. Zo dragen wij bij aan het realiseren van een vitale samenleving waarin niemand zomaar uitgesloten wordt. Wij gaan ervoor!

ONZE POSITIVE PROGRAMMA’S

Onze programma’s Positive Sports, Positive Support, Positive Worx en Positive Life zijn gebaseerd op het concept van positieve gezondheid. Wij bieden activiteiten, evenementen en oplossingen aan om het leven van onze helden positief te beïnvloeden.

Positive Sports

Sporten is niet alleen goed voor chronisch progressieve zieken, maar bovenal gewoon leuk! Het hele jaar door organiseren wij diverse sportieve activiteiten die bijdragen aan een actieve levensstijl.

LEES MEER

Positive Support

Via gerichte crowdfunding acties regelen we o.a. sport-equipment (zoals bijv. een handbike) voor onze helden die ze nodig hebben om te kunnen sporten wanneer ze deze niet zelf kunnen betalen.

LEES MEER

Positive Worx

Wij helpen werkgevers die preventief willen investeren in de vitaliteit en gezondheid van hun personeel bij het implementeren van ons Positive Sportsprogramma in hun organisatie.

LEES MEER

Positive Life

Onze lifestyle interventies zijn gericht op het creëren van een gezonde en positieve levensstijl. Aandacht is er o.a. voor ontspanning, yoga, shiatsu, acupunctuur en gezonde voeding.

LEES MEER

‘Sporten en bewegen, maatschappelijke betrokkenheid en blijven werken aan je eigen positieve gezondheid is cruciaal voor mensen met een chronische aandoening. Recentelijk hebben wij wetenschappelijk vastgesteld dat sporten voor o.a. mensen met de ziekte van Parkinson een positief effect heeft op het ziekteverloop. Klachten nemen af, men heeft veelal minder medicatie nodig en men voelt zich beter en gelukkiger.’

PROF. DR. BAS BLOEM, NEUROLOOG, ZORGINNOVATOR EN OPRICHTER PARKINSONNET

Positive Sports: gezondere mensen, minder zorgkosten

Met onze Positive Sports programma’s willen wij de sportparticipatie onder chronisch zieken vergroten en willen we onze helden motiveren en inspireren door de eerste stap naar sporten en bewegen zo eenvoudig mogelijk te maken. We gaan onder professionele begeleiding wekelijks sporten, stellen persoonlijke doelen en hebben jaarlijks terugkerende evenementen. Al sportend dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van de zorgkosten doordat we gezonder zijn en minder beroep doen op de medische wereld.

‘Als ex-sportman met MS miste ik de kick van het sporten wel het meeste. Door Helden on Tour is er een actie op poten gezet om voor mij een kostbare handbike aan te schaffen. Nu ga ik weer regelmatig samen met mijn zoon de Limburgse heuvels in!’

DENNIS VAN BREE, DEELNEMER HELDEN ON TOUR

Positive Support: fondsenwerving om zelfzorgmanagement te faciliteren

Samen met mensen, bedrijven en/of instellingen organiseren we gerichte crowdfundingsacties. Het doel is het verwerven van financiële middelen om voor onze helden hulpmiddelen aan te schaffen die nodig zijn om te kunnen sporten. Dat kan zijn een aangepaste fiets, handbike, sportabonnement, sportkleding, vervoer enz. Deze crowdfundingsacties worden altijd opgestart in nauwe samenwerking met familie, vrienden en bekenden van de betrokken held.

Positive Worx: maatschappelijk betrokken blijven

Wij delen graag onze kennis. Daarom realiseert Helden on Tour ook sportprogramma’s voor ondernemingen en hun werknemers. Onze Helden zijn daar nauw bij betrokken. Zo geven wij bedrijven en hun medewerkers een andere kijk op gezondheid en werk en stimuleren we de solidariteit tussen werkenden en niet-werkenden. In alles wat we doen staat leren van elkaar centraal. Alle positive programma’s zijn net als onze trainings- en coachingsprogramma’s en workshops door onze helden ontwikkeld. Zo blijven onze helden maatschappelijk betrokken.

Positive Life: durf je toekomst aan!

Het hebben van een chronisch progressieve aandoening kan veel emoties bij je losmaken. Gevoelens van verdriet, angst, wanhoop, boosheid en stress kunnen, net als bij een rouwproces, zomaar boven komen drijven. Positief blijven, regelmatig ontspannen en leren denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen zorgt ervoor dat je beter leert omgaan met je ziekte en dat je kunt blijven genieten van het leven. In ons programma hebben we o.a.: mindful running, yoga, acupunctuur, meditatie, ademhaling, voeding en hartcoherentie opgenomen.

Wil je meer weten, meedoen, helpen of reageren? Mail ons!

Steun onze helden en help mee aan een betere toekomst
voor chronisch progressieve zieken

voor wie

wat we doen

waarom

over ons

nieuws

contact

steun onze helden